Beste gaming tv’s

Lcd of plasma?

Waarop komen je games nu écht tot leven? Als je een nieuwe tv koopt, moet je nu als gamer gaan voor een lcd of plasma scherm? Beide technieken hebben hun voor- en nadelen, ClanGaming adviseert!

Plasma biedt je de diepste zwartwaarden, de meest natuurgetrouwe kleuren en de beste verwerking van snel bewegende beelden en objecten. Hierdoor zijn plasma tv’s ideaal voor games met veel donkere scenes.

Op een lcd tv’s met led-backlight springen de kleuren je letterlijk tegemoet. Deze hebben namelijk een zeer hoog kleurencontrast, een hoge helderheid en de weergave oogt scherper. Een ander voordeel is dat lcd tv’s ook in kleinere formaten te krijgen zijn.

Input lag

Input lag is de vertraging die optreedt tussen de aangeleverde input door een game console en de weergave op een tv. Bij het spelen van shooters kan een te hoge input lag zorgen voor een slechte game-ervaring, doordat de game een snelle reactietijd vereist. Als je veel van dit soort games speelt kan je het beste een tv kopen met een lage input lag. Voor een serieuze gamer is een tv met een input lag van 45ms of hoger over het algemeen niet aan te raden.

Game modus

Veel tv’s zijn tegenwoordig voorzien van een speciale ‘Game modus’. Deze modus zorgt ervoor dat bepaalde technieken die in de tv verwerkt zitten wel of niet gebruikt worden om de game-ervaring zo optimaal mogelijk te maken. De hierboven besproken input lag is in de Game modus van de meeste tv’s ook een stuk lager dan wanneer je de tv op bijvoorbeeld de Film modus zou zetten. Dit komt doordat diverse beeldverwerkingstechnieken in de Game modus uitgezet worden om de verwerkingssnelheid te verhogen.

 


Sony Bravia KDL50W829B – 3D led-tv – 50 inch 

De Sony Bravia KDL-W829 is een Full HD Smart tv met verbeterde beeldkwaliteit en actieve 3D functionaliteit. Alles is scherper en verfijnder dankzij X-Reality PRO. Dankzij de geïntegreerde WiFi heb je geen kabel meer nodig om gebruik te maken van de internetfunctie. Ook de ingebouwde DVB-C/-T/-S tuners en het CI+ slot zorgen ervoor dat je geen extern kastje en kabels nodig hebt. Zo komt het stijlvolle design van de tv met aluminium afwerking beter tot uiting. Wel is er mogelijkheid om externe apparaten aan te sluiten middels o.a. de vier HDMI-poorten. En via een eenvoudige draadloze aansluting kan je met screen mirroring alle video’s, foto’s en nog veel meer op je tv bekijken. Een stijlvolle tv met goede beeldkwaliteit en een snelle processor. Tevens heeft deze Sony tv maar een lag input van 22.0 ms (Game Mode) en is dus uitermate geschikt als game tv.

Bestel hier Sony Bravia KDL50W829B -> €900,69


 Samsung UE40H6400 – 3D led-tv – 40 inch

Genieten van kraakheldere beelden, online surfenen je vakantiefoto’s kijken op groot scherm. Met de Samsung LED TV Series 6 heb je al jouw entertainment binnen handbereik. Apps, video’s en muziek al jouw favoriete content vind je op een centrale plek. Ook een leuk TV-programma is zo gevonden. Want de Smart TV geeft tips op basis van jouw kijkgedrag.
Diepere kleuren en meer contrast met Micro Dimming. Deze technologie maakt zwart nog zwarter en wit nog witter. Zodat jij geniet van films, series, sport en gaming met diepere kleuren en meer contrast! Deze Samsung heeft een lag input van 42.7 ms (Game Mode) en is dus prima geschikt voor het gamen! Sony Bravia KDL-40W605 – Led-tv – 40 inch